Om oss

Vi er Knut Kittil og Helena – et norsk/islandsk par som for øyeblikket befinner seg midt oppe i gårdsovertagelse av gården Søre Risteigen i Veggli, Numedal.

helenaogkittil59
Knut Kittil & Helena Hafþórsdóttir Lindheim

Knut Kittil er født og oppvokst på Lindheim Fruktgård på Gvarv i Telemark. Han har lang erfaring med IT-arbeid, dyrking av frukt og jobber nå delvis både på Biblioteket og Bygger’n i Veggli. Han har også mye kunnskap om og lang erfaring med dataspill, og har nylig begynt å engasjere seg som spilltrener på Skaperiet i Rollag. Helena er født og oppvokst i byen Akureyri på Island og har bodd i Norge siden 2007. Hun har BA i reiseliv fra Høyskolen i Bø og jobbet som markedskoordinator for Visit Bø i 4 år, eller inntil vi flyttet fra Bø til Veggli. Siden februar 2018 har hun hatt 50% stilling som kulturkonsulent i Rollag kommune. Begge er Yoga Alliance sertifiserte yogainstruktører med RYT 200 sertifiseringsbevis fra hhv. Ayuryoga Eco-Ashram og Yoga Vidya Retreat i India. Vi hadde faste yogatimer på Gullbring Kulturanlegg i Bø i 4 år og sammen holder vi en del yogatimer, både ute og inne, sommer som vinter, for grupper, enkeltpersoner og arrangementer.

Gården eies per i dag av Berit, moren til Kittil. Bestemor Ragnhild bor på gården og har nylig flyttet inn i “Gamlestua”, som har blitt restaurert og gjort om til kårhus. Kittil og Helena flyttet i januar 2018 inn i huset besteforeldrene har bodd i de siste tiårene, og holder fremdeles på med rydding, maling og annet vedlikehold inne i huset.

Gården er stor og har mange forskjellige bygninger og hus. Noen har stått ubrukte i en del tiår og vi satser på å gi disse et løft og finne nye bruksområder for dem – en bygning og dag om gangen.